Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 iulie 2014

Dragi elevi!

În calitatea mea de absolvent al Facultății de Matematică la Universitatea de Vest din Timișoara, vin în întâmpinarea voastră, punându-mă la dispoziție pentru a rezolva împreună probleme de matematică pe înțelesul vostru, cu lux de amănunte.

Vă puteți face o primă impresie despre mine survolând celălalt blog al meu (în care postez mai mult cercetări personale pe care le fac în Fizică), forumul pentru cercetare pe care l-am creat în 2008, pagina mea de Facebook pe care activez foarte des, ori cea de pe Google+, precum și Wiki-ul meu personal de la Zoho unde puteți găsi niște definiții mai exotice ale unor noțiuni cu care operez eu. Desigur, nu prea veți găsi acolo multă matematică, așa cum veți găsi pe acest blog în viitor, dar vă puteți face o idee despre limbajul amănunțit și clar pe care îl voi avea în relația cu voi.

Am înființat acest blog pentru că i-am simțit lipsa. Simt că este nevoie de un sait în care autorul să rezolve probleme de matematică pe înțelesul începătorilor sau să le povestească acestora ce știe el despre matematică. Și simt că eu sunt bun la a explica ceea ce am învățat. Iar ceea ce eu nu știu voi învăța împreună cu voi, fiind pregătit și dispus să învăț în continuare. Căci, desigur, nu știu o mulțime de lucruri în matematică, dar important este că îmi place să învăț. Oricum, matematica este foarte vastă și niciun om de pe planeta asta nu știe tot ce se poate ști în matematică. Tocmai de aceea trebuie să căpătați curaj și să porniți cu gândul că și voi puteți înțelege matematica, măcar lucruri fundamentale din matematică, de care veți avea nevoie la examene.

Așadar, puteți începe cu încredere să mă întrebați lucruri (simple) de matematică pe care nu le-ați înțeles voi sau să-mi spuneți ce probleme de matematică doriți să vă rezolv, iar eu voi face efortul ca, în măsura posibilităților mele, să vi le explic foarte detaliat, pe înțelesul vostru. În mod sigur, făcând efortul să vă explic vouă ceea ce știu deja, voi descoperi și eu modalități noi de înțelegere a frumoaselor noțiuni de matematică. De exemplu, vă puteți baza pe mine în rezolvarea problemelor date în trecut la bacalaureat, rezolvări a căror înțelegere vă poate fi de mare folos la examene.

Dacă blogul va fi un succes, cu mulți vizitatori zilnici, care vor scoate astfel în evidență necesitatea blogului, mă voi dedica mai mult timp pentru înflorirea lui. Dacă va fi un eșec, măcar voi fi aprofundat și eu multe probleme didactice legate de înțelegerea matematicii. Desigur, există multe alte saituri interesante de acest gen (Pro-DidacticaMate.info, mate-online-pentru-toti, mateinfo, variante-mate etcetera) care vă pot ajuta în demersul vostru privind învățarea matematicii. Eu, aici, însă, voi încerca să fac diferența numai prin amănuntele duse la extrem cu care voi încerca să vă explic rezolvările, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care saitul se dorește a fi pentru începători, adică pentru cei care vor să înțeleagă de la zero totul. Iar dacă unii profesori vor găsi de cuviință să aplice câteva dintre ideile mele didactice transpărute aici, voi fi cu atât mai fericit la bătrânețe.

La fel ca voi, am și eu vise mari la care mă gândesc de multe ori cu bucurie. Visez să găsiți aici unul dintre cele mai bune bloguri de matematică pentru începători din lume, din ce în ce mai bun, tot mai bun, pe care să-l preferați cu toții, nu doar voi, ci chiar și prietenii voștri cei mai buni pe care îi îndrăgiți mult. De asemenea, visez să-l prefere nu doar copiii din prezent, ci chiar și copiii voștri pe care îi veți avea voi când veți crește mari.

Mai visez să creez o școală (de matematică și nu numai) pentru începători la care să predea (matematică și nu numai) profesori talentați și înțelegători, aleși cu multă grijă, care știu să coboare la orice nivel s-ar afla elevul și care știu să descrie fenomenul cu lux de amănunte.

Uneori, atunci când îmi voi da seama, voi aduce îmbunătățiri articolelor deja scrise aici, așa că este posibil ca la o nouă vizită ulterioară să găsiți o altă versiune, mai bună, a unui articol vechi.

Mult succes!

5 comentarii:

  1. Interesant și util. Îmi place, dar cred că prezentarea trebuie simplificată...asta încerc și eu pe site-ul meu...și nu sunt convins că am reușit întotdeauna...
    Oricum, felicitări pentru efort.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru observație!

    Excelent saitul tău, Constantine! Mult succes! Pare foarte bun. Îmi place structura și aștept cât mai mult conținut. Dedică-i timp!

    Despre simplificarea prezentării încă mai am de gândit. Deocamdată cred că pentru un începător trebuie scrise cât mai multe amănunte și cât mai multă vorbărie, căci altfel este posibil să scăpăm din vedere un amănunt pe care începătorul n-a apucat să-l înțeleagă încă.

    RăspundețiȘtergere
  3. As vrea sa explicati putin ridicarea la putere, compararea puterilor clasa a 5.multumesc

    RăspundețiȘtergere

Exprimați-vă părerea despre articol sau cereți lămuriri suplimentare, ca să transmitem cât mai multă informație celor care au nevoie de ea.

Comentariul va apărea după un anumit interval de timp necesar moderării.

Legături la toate articolele din blog



Postări populare